Evenementen

Elk jaar organiseert de OndernemersCirkelComissie de volgende evenementen:

Women entrepreneurship event – Future is Female

Het women entrepreneurship event is georganiseerd voor Rotterdamse en Delftse vrouwelijke studenten, waarbij allerlei punten en aspecten van vrouwelijk onderenemerschap worden besproken. De opzet was een combinatie van sprekers en discussies aan de ronde tafel, onder leiding van succesvolle vrouwelijke ondernemers.  De eerste editie van 10 maart 2020 was een collectief van de Ondernemerscirkelcomissie Rotterdam, Ondernemerscommissie Delft en Graduate entrepreneur. Met meer dan 100 deelnemende studenten en 20 ondernemers was het een meer dan geslaagde avond!

De Podcast – Niet Lullen Maar Poetsen

Dit jaar hebben we de Niet Lullen maar Poetsen podcast geïntroduceerd. Deze podcast staat in het teken van ondernemen en Rotterdam en is gericht aan studenten. We hebben 3 afleveringen opgenomen in samenwerking met productiebedrijf Podkasteel van Guido van Winden en Floris Hamman. De eerste opname met cirkelaar Harald Swinkels van de Nederlandse Energiemaatschappij en Exosphere. De tweede met oud leden, Olivier Momma en rick Scharnigg van Ekster wallets. De laatste aflevering was een speciale editie met de juryleden van de Rotterdamse Studenten Ondernemersprijs, Nick van Hussen en Gijs van Lookeren Campagne.

Stage event – Walhalla Recruitment Day (WRD)

De WRD is het evenement voor studenten die een stage zoeken en voor start-ups/scale-ups die opzoek zijn naar studenten. Dit jaar vond op 30 maart 2022 de eerste editie plaats, waarbij studenten de bedrijven konden leren kennen in een informele omgeving. Met meer dan 13 deelnemende bedrijven, o.a go-sharing, LiveKindly en ClickDrive, was het een geslaagde avond.

Ondernemerstours

De externe ondernemerstour wordt altijd gehouden bij het bedrijf van een van de leden van de Ondernemerscirkel. Dit jaar was Bavaria van cirkelaar Peer Swinkels de gastheer. Tijdens deze dag kregen de studenten een kijkje achter de schermen van deze succesvolle onderneming. Naast het informatieve onderdeel, kregen de studenten een rondleiding door de brouwerij en was er na afloop een gezellige borrel.

Normaliter vindt er ook een tot twee keer per jaar een interne ondernemerstour plaats. Tijdens de interne ondernemerstour komen er een of meerdere leden van de Ondernemerscirkel naar de sociëteit voorafgaand aan een zaalavond. Tijdens deze avond spreken zij over hun ervaringen en geven zij tips over het ondernemerschap. De afgelopen jaren hebben er helaas geen fysieke ondernemerstours plaatsgevonden door de pandemie. Vanaf volgend jaar zullen ze zeker weer terug zijn, dus houd onze social media kanalen in de gaten om je aan te melden!

Rotterdamse Studenten Ondernemers Prijs

De RSOP, ook wel Members Den genoemd, is een ondernemerswedstijd die gehouden wordt op de sociëteit, waar huidige leden hun ondernemingsplan pitchen aan een jury. Hier zullen huidige leden hun ondernemingsplan pitchen aan een jury. Dit jaar hebben 4 Leden een hoogwaardig businessplan gepitcht aan een jury die bestond uit, Gijs van Lookeren-Campagne en Nick van Hussen. De winnaars van dit jaar waren Thomas Barink en Dirk van Akkerveeken met the MinuteOffice! Naast de eer sleepten zij 530 euro in de wacht en mogen zij het RSC/RVSV vertegenwoordigen bij de Intercorporale Studenten Ondernemers Prijs.   

Intercorporale Studenten Ondernemers Prijs

Jaarlijks wordt de ISOP georganiseerd in samenwerking met equivalente commissies uit andere steden. Aangezien Joosje Heringa van het RSC/RVSV twee jaar geleden de ISOP gewonnen heeft, zal het aankomend jaar in Rotterdam plaatsvinden! Op deze avond zal uit elke stad één onderneming zijn of haar ondernemingsplan komen pitchen voor een jury. Meer informatie zal bekend worden gemaakt via onze social media kanalen.

Cirkelaarsdiner

Op het jaarlijkse Cirkelaarsdiner komen de leden van de Ondernemerscirkel en de Ondernemerscirkel commissie bijeen. De huidige commissie presenteert hier alle evenementen van het afgelopen jaar en bespreekt de plannen voor het aankomend jaar. Deze editie werd gehost door cirkelaar Raymond Cloosterman bij restaurant Rouhi in Amsterdam.

Online content

Dit jaar zijn er meerdere online filmpjes gedeeld op onze social media kanalen. In deze online miniseries deed een  succesvolle ondernemer zijn/haar verhaal en vertelde zij over zijn/haar grootste succes en leermoment. Het doel hiervan is om alle kanten van het ondernemerschap te laten zien en studenten hiermee te enthousiasmeren. Afgelopen jaren gebeurde dit al aan de hand van de miniseries: ondernemerslessen en vrouwen aan het roer. Naast deze miniseries is ook Meet the cirkelaar in het leven geroepen, een instagram serie waarbij we de studenten informeren over de ondernemers die deel uit maken van de ondernemerscirkel.